ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ : 3ος Κύκλος

Στυλιανή Δρακάκη

Λογιστήριο Εταιρείας

Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

Επέλεξα το σεμινάριο της Ναυτιλιακής Λογιστικής, γιατί θεωρώ ότι είναι από τους πιο βασικούς τομείς που χρειάζεται ώστε να καταφέρω κάποια στιγμή να απασχοληθώ σε αυτόν τον κλάδο. Θεωρώ ότι βοηθήθηκα αρκετά από το σεμινάριο αυτό, καθώς ήταν και πολύ βοηθητική, η όλη δομή του προγράμματος. Φυσικά και θα το πρότεινα σε όποιο άλλο άτομο θα τον ενδιέφερε να εμπλουτίσει τις γνώσεις του στον τομέα αυτό.

Νικόλαος Μουτσόπουλος

Πλοίαρχος

Σεμινάριο Μικρής Διάρκειας: ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ

Επέλεξα το σεμινάριο λόγω των συχνών περιστατικών ρυπάνσεων στη ναυτιλία ώστε να γνωρίζω επί του θέματος. Με βοήθησε αρκετά, θα το σύστηνα και είναι μια πολύ καλή προσθήκη για το βιογραφικό μου.

Αγγελική Διακογιάννη

Φοιτήτρια Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Μάθημα: ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

Ο λόγος που αναζήτησα προγράμματα που αφορούν τα ναυτιλιακά είναι διότι θέλω να ασχοληθώ με αυτό τον κλάδο και μία βεβαίωση παρακολούθησης από το συγκεκριμένο ίδρυμα θα βοηθούσε πολύ το βιογραφικό μου. Το σεμινάριο με βοήθησε πάρα πολύ και το έχω ήδη συστήσει σε άτομα που ενδιαφέρονται για τον κλάδο αυτό.

Σπυρίδων Πλατής

Φοιτητής Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Μάθημα: ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

Ο λόγος που αναζήτησα προγράμματα που αφορούν τα ναυτιλιακά είναι διότι θέλω να ασχοληθώ με αυτό τον κλάδο και μία βεβαίωση παρακολούθησης από το συγκεκριμένο ίδρυμα θα βοηθούσε πολύ το βιογραφικό μου. Το σεμινάριο με βοήθησε πάρα πολύ και το έχω ήδη συστήσει σε άτομα που ενδιαφέρονται για τον κλάδο αυτό.

Σπυρίδων Σταύρος Μαγούλας

Πλοίαρχος

Σεμινάρια Μικρής Διάρκειας:ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΝΑΥΛΩΣΕΙΣ ΞΗΡΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ

Σεμινάρια Μικρής Διάρκειας: SHIP EFFICIENCY

Αποφάσισα να παρακολουθήσω τα προγράμματα σας διότι λόγω ιδιαιτερότητας της εργασίας μου, δεν είχα τον απαραίτητο συνεχόμενο χρόνο να παρακολουθήσω κάποιο μακροχρόνιο πρόγραμμα. Θα το σύστηνα ανεπιφύλακτα, καθώς είδα πως έχει πολύ ενδιαφέρον, τουλάχιστον προς τα δικά μου αντικείμενα, τα οποία καλύπτονται πλήρως από το πρόγραμμα. Φυσικά με ενδιαφέρει να παρακολουθήσω και άλλες θεματικές ενότητες που διεξάγετε.

Αρσενία Ραυτοπούλου

Απόφοιτος Φιλολογίας με ειδίκευση στις Βυζαντινές Σπουδές

Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Αποφάσισα ότι θέλω να ακολουθήσω διαφορετικό κλάδο και αυτός της ναυτιλίας έστω και σε βοηθητικό / γραμματειακό επίπεδο μου κίνησε το ενδιαφέρον. Έχοντας ψάξει αρκετά προγράμματα σπουδών και σεμινάρια πάνω στη ναυτιλία, κατέληξα στο e learning του Πανεπιστήμιου Πειραιώς, λόγω της φήμης του και της εμπειρίας των καθηγητών στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Μέσα σε σχετικά σύντομο διάστημα και με ευκολία λόγω του e- learning παρακολούθησα ένα πλήρως οργανωμένο πρόγραμμα. Το σεμινάριο συνέβαλε στο να κατανοήσω όλη την οργάνωση μιας ναυτιλιακής εταιρείας, να μάθω ακόμη και λεπτομέρειες πάνω στον κλάδο, οι οποίες θα μου φανούν χρήσιμες και θα έχω μια πλήρη εικόνα αν εργαστώ σε μια ναυτιλιακή εταιρεία.

Νικόλας Ανδρέου

Απόφοιτος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών από το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου

Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ / ΝΑΥΛΑΓΟΡΕΣ

Παρακολούθησα το πρόγραμμα σας με σκοπό την διεύρυνση των γνώσεων μου επί των ναυλώσεων. Το σεμινάριο μου προσέφερε επιπρόσθετες γνώσεις ακριβώς στο αντικείμενο όπου επιθυμούσα. Θα το σύστηνα σε γνωστούς μου και σίγουρα θα παρακολουθούσα επιπλέον σεμινάρια στο πανεπιστήμιο Πειραιά.

Ευθυμία Αλεξού

Πλοίαρχος Γ’ τάξεως

Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Οφείλω να ομολογήσω πως το πρόγραμμα δεν ήταν κουραστικό αλλά αντίθετα ήταν αρκετά εκπαιδευτικό. Θα το πρότεινα σε πολλούς φίλους.

Γεωργία Ανδρουλακάκη

Φυσικός

Σεμινάριο Μικρής Διάρκειας: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Επέλεξα να παρακολουθήσω το πρόγραμμα ‘’E- Learning in Maritime Studies’’ για να διευρύνω τους ορίζοντές μου και να αποκτήσω γνώσεις πάνω στα ναυτιλιακά, οι οποίες θα μου φανούν χρήσιμες στην αγορά εργασίας. Το συγκεκριμένο σεμινάριο που παρακολούθησα με βοήθησε και θα το πρότεινα και σε γνωστούς μου, μιας και η εμπειρία μου ήταν πολύ θετική. Είναι πολύ πιθανόν να επιλέξω και κάποιο άλλο μάθημα του προγράμματος για να συνεχίσω την επιμόρφωση.

Γεώργιος Διονυσάτος

Μεταπτυχιακός φοιτητής

Σεμινάριο Μικρής Διάρκειας: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΝΑΥΛΩΣΕΙΣ ΞΗΡΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ

Το σεμινάριο με βοήθησε πολύ να καταλάβω ορισμένα ερωτήματα μου πάνω στο κομμάτι των Ναυλώσεων. Ήταν απόλυτα κατανοητό με πολλές και θα πρότεινα ανεπιφύλακτα σε οποιοδήποτε να το παρακολουθήσει.

Γεώργιος Αρβανίτης

Απόφοιτος Νομικής Σχολής

Σεμινάριο Μικρής Διάρκειας: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΝΑΥΛΩΣΕΙΣ ΞΗΡΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ

Επέλεξα να παρακολουθήσω το παρών σεμινάριο λόγω της αγάπης που έχω για τη θάλασσα και για το γεγονός ότι θέλω να κάνω μεταπτυχιακό στις ναυτιλιακές σπουδές. Με τη ολοκλήρωση του σεμιναρίου  εμπλούτισα τις γνώσεις μου στην ναυτιλία  και είμαι σε ευχάριστη θέση να σας πω ότι αν δω κάποιο άλλο σεμινάριο που μου κινήσει το ενδιαφέρον θα το παρακολουθήσω.

Ευγενία Γολικίδου

Τραπεζικός Κλάδος

Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

Επέλεξα το πρόγραμμα καθώς επιθυμώ να ασχοληθώ με τον τομέα της ναυτιλίας και θέλησα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου. Το σεμινάριο με βοήθησε και θα το πρότεινα σε γνωστούς μου. Θα επέλεγα και άλλα προγράμματα, όπως την Πρόληψη και Διαχείριση της Θαλάσσιας Ρύπανσης και το Ναυτικό Δίκαιο.

Βασιλική Σιδέρη

ΑΕΝ Πλοιάρχων

Σεμινάριο Μικρής Διάρκειας: ΑΓΓΛΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ

Το ξεκίνησα με σκοπό να εμπλουτίσω να ναυτιλιακά αγγλικά μου για να μπορέσω να συνεχίσω τις σπουδές σου σε αγγλόφωνα προγράμματα πάνω στα ναυτιλιακά. Θα το πρότεινα σε κάποιον που θέλει να εξελιχθεί στον χώρο της ναυτιλίας.

Νικόλαος Μεταλληνός

Ακτοπλοϊκή Εταιρεία

Σεμινάριο Μικρής Διάρκειας: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΝΑΥΛΩΣΕΙΣ ΞΗΡΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ

Με βοήθησε πολύ να σχηματίσω μια ολοκληρωμένη εικόνα για το αντικείμενο. Η γνώση ήταν πιο πλούσια από αυτή που περίμενα ότι θα έπαιρνα. Με σιγουριά θα το σύστηνα σε γνωστούς μου καθώς και εγώ προγραμματίζω να συμμετέχω σε ακόμα περισσότερα σεμινάρια που με ενδιαφέρουν.

Πηνελόπη Αποστολάτου

Καθηγήτρια Ρωσικής Γλώσσας

Σεμινάρια Μικρής Διάρκειας: ΑΓΓΛΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ & ΗΓΕΣΙΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τα σεμινάρια με βοήθησαν πολύ να γνωρίσω ένα μέρος του κόσμου της Ναυτιλίας. Θα τα πρότεινα σίγουρα σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται και μελλοντικά σίγουρα θα επέλεγα να παρακολουθήσω ξανά κάποια ακόμα σεμινάρια.

Ευθύμιος Ανδρεόπουλος

ΑΕΝ Πλοιάρχων

Σεμινάριο Μικρής Διάρκειας: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Παρακολούθησα το πρόγραμμα E-learning in Maritime Studies προκειμένου να διευρύνω τις γνώσεις μου πάνω στο τομέα της ναυτιλίας και να λάβω ένα επιπλέον πιστοποιητικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την εύρεση εργασίας. Λόγω της πανδημίας, η εξ αποστάσεως παρακολούθηση του προγράμματος, ήταν πολύ πρακτική και με ώθησε παραπάνω στην επιλογή μου, να πραγματοποιήσω αυτό το σεμινάριο. Το σεμινάριο περιείχε πάρα πολύ χρήσιμες πληροφορίες που σίγουρα θα με βοηθήσουν στην μελλοντική μου καριέρα. Ήταν ορθά σχεδιασμένο, με πολύ κατανοητές πληροφορίες και πρακτικά σχεδιαγράμματα. Η αξιολόγηση στο τέλος κάθε ενότητας ήταν πολύ χρήσιμη για την επιβεβαίωση της κατανόησης των όσων παρακολούθησα. Σίγουρα θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα και σε άλλους.

Θεοδώρα Γιώτη

Εταιρεία Μηχανογράφησης

Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Το συγκεκριμένο σεμινάριο το βρήκα πολύ βοηθητικό. Θεωρώ πως είχε όλες τις βασικές αρχές και γνώσεις που χρειάζεται, ήταν πολύ κατανοητό και λεπτομερές. Θα το πρότεινα σίγουρα σε γνωστούς που θα τους ενδιέφερε και θα παρακολουθούσα κάποιο αντίστοιχο μάθημα του προγράμματος για επιπλέον γνώσεις.

Κωνσταντίνος Αποστόλου

Λογιστήριο Εταιρείας

Σεμινάριο Μικρής Διάρκειας: SHIP EFFICIENCY

Ο λόγος συμμετοχής μου στο πρόγραμμα ήταν ότι ήθελα μια πρώτη επαφή με το χώρο της ναυτιλίας και σε δεύτερο στάδιο ήθελα να εξετάσω πως συνδέονται τα οικονομικά με τη ναυτιλία και πως γίνονται οι οικονομικές συναλλαγές. Για μια πρώτη επαφή με το χώρο της ναυτιλίας το σεμινάριο ήταν αρκετά κατατοπιστικό, οπότε θα το πρότεινα σε γνωστούς μου που θα τους ενδιέφερε.

Δημήτρης Μερεμέτης

Τουριστικός Κλάδος

Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η επαγγελματική μου ενασχόληση με τον τουρισμό με παρακίνησε να παρακολουθήσω το σεμινάριο για να ταχτοποιήσω τις σχετικές γνώσεις μου. Ήταν σημαντικά τα όσα αποκόμισα και θα σύστηνα ανεπιφύλακτα το σεμινάριο.

Ροδάνθη Παρασκευή Γεωργίου

Ναυτιλιακή Εταιρεία

Μάθημα: ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

Ο λόγος που με παρακίνησε είναι το όνομα του Πανεπιστημίου και η δυνατότητα ακόμα και σε αυτούς τους καιρούς να διευρύνουμε τις γνώσεις μας στο χώρο της Ναυτιλίας. Το σεμινάριο με βοήθησε να εμβαθύνω τις ήδη υπάρχουσες λογιστικές μου γνώσεις σχετικά με τη ναυτιλία. Θα το συστήνω σε γνωστούς του χώρου μου και θα προγραμματίσω να παρακολουθήσω και το σεμινάριο των «Ναυτασφαλίσεων».

Αγγελική Κυριάκου

Ναυτιλιακός Κλάδος

Σεμινάριο Μικρής Διάρκειας: ΑΓΓΛΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ

Ο λόγος που επέλεξα αυτό το πρόγραμμα ήταν διότι θα ξεκινήσω στο πανεπιστήμιο σας από Σεπτέμβρη το μεταπτυχιακό μου στα ναυτιλιακά. Με βοήθησε επίσης, το πρόγραμμα σας να μάθω ναυτιλιακούς όρους που χρειαζόμουν στη δουλειά μου. Το προτείνω ανεπιφύλακτα για όσους θέλουν να μάθουν αυτό τον κλάδο και σίγουρα αν δεν ξεκινούσα τώρα το μεταπτυχιακό μου θα επέλεγα κ άλλα σεμινάρια από το πρόγραμμα σας.

Ιωάννα Μητροπούλου

Εφαρμογές Πληροφορικής στην Διοίκηση και την Οικονομία

Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Επέλεξα το πρόγραμμα E-learning του Πανεπιστημίου Πειραιώς για δυο λόγους. Ο πρώτος λόγος αφορά την διεύρυνσή των γνώσεων μου πάνω στο αντικείμενο των Βάσεων Δεδομένων .Ο δεύτερος λόγος είναι η ευελιξία που προσφέρει όσον αναφορά την παρακολούθηση του σεμιναρίου. Το σεμινάριο, που παρακολούθησα, προσφέρει πλούσιο υλικό για μελέτη και περεταίρω εξοικείωση με το αντικείμενο των Βάσεων Δεδομένων. Είναι βέβαιο ότι στο μέλλον θα παρακολουθήσω κάποιο άλλο σεμινάριο από το πρόγραμμα και φυσικά θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε θα ήθελε να διευρύνει τις  γνώσεις του.

Λουκία Κοροβέση

Φοιτήτρια στις Ναυτιλιακές Σπουδές

Σεμινάριο Μικρής Διάρκειας: ΑΓΓΛΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ

Ο λόγος για τον οποίο παρακολούθησα το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ήταν η διεύρυνση των γνώσεων μου καθώς και η καλύτερη κατανόηση της αντίστοιχης ναυτιλιακής ορολογίας στα πλαίσια της σχολής. Έχοντας, πλέον, ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα δηλώνω ευχαριστημένη τόσο από το υλικό που διδάχθηκε όσο και από τους υπεύθυνους που ανταποκρίθηκαν άμεσα σε όλες τις απορίες μου και το συστήνω ανεπιφύλακτα. Τέλος, θεωρείται μια ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθεια του τμήματος και στο μέλλον θα με ενδιέφερε η παρακολούθηση περισσότερων σεμιναρίων του προγράμματος για περεταίρω εξειδίκευση.

Ζαφειρία Γιαρίκη

Ναυτιλιακός Κλάδος

Σεμινάρια Μικρής Διάρκειας: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ & ΠΡΟΛΗΨΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ

Ολοκληρώνοντας τα συγκεκριμένα σεμινάρια μικρής διάρκειας, καταλαβαίνει κάποιος ότι στο χώρο της ναυτιλίας, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Σε κάθε τομέας της, χρειάζεται να αφιερώσει κάποιος χρόνο, αλλά και την απαραίτητη προσοχή ώστε να είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε κρίση, αλλά το πιο σημαντικό είναι να έχει κάνει ενέργειες για να την προλαμβάνει προτού συμβεί. Όσον αφορά τη διεξαγωγή των σεμιναρίων, το γεγονός ότι μπορείς να παρακολουθήσεις τα σεμινάρια οποιαδήποτε ώρα και στιγμή, εξυπηρετεί ακόμη και το πιο απαιτητικό πρόγραμμα. Τα συστήνω ανεπιφύλακτα και μάλιστα σκοπεύω να συμμετέχω και σε άλλα σεμινάρια αυτού του κύκλου.

Σταματίνα Εφραιμία Βέργου

Φοιτήτρια στο τομέα της Ναυτιλίας

Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Παρακινήθηκα να παρακολουθήσω το συγκεκριμένο πρόγραμμα γιατί θεωρώ ότι θα με βοηθήσει να διευρύνω τις γνώσεις μου στον τομέα των ναυτιλιακών, καθώς είναι αυτό που έχω σπουδάσει και θέλω να ασχοληθώ στο μέλλον.  Έμεινα πολύ ικανοποιημένη από το εν λόγω πρόγραμμα, καθώς έμαθα καινούργια πράγματα σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης των ναυτιλιακών επιχειρήσεων αλλά και για την χρησιμότητα του μάνατζμεντ. Σίγουρα θα το συνιστούσα σε κάποιο γνωστό μου.

Δέσποινα Μικράκη

Εταιρεία Πληροφορικής

Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επέλεξα αυτό το σεμινάριο, διότι μου αρέσει ο χώρος της Ναυτιλίας επιπλέον, αναφέρεται σε μία ανερχόμενη αγορά οπότε το θεώρησα αρκετά χρήσιμο. Το σεμινάριο προσέφερε ένα αρκετά ικανοποιητικό γνωστικό επίπεδο. Στο απώτερο μέλλον, σίγουρα θα επιλέξω και κάποιο από τα άλλα σεμινάρια του προγράμματος.

Ηλιάννα Βαζαίου

Διεύθυνση Κατασκευαστικής Εταιρείας

Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Το συγκεκριμένο σεμινάριο υπήρξε εξαιρετικά βοηθητικό. Οι γνώσεις που αποκόμισα είναι πολύ βοηθητικές για την κατανόηση του χώρου της διοίκησης των ναυτιλιακών επιχειρήσεων καθώς και τον κάθετο και οριζόντιο διαχωρισμό της ιεραρχίας, δομής και λειτουργίας. Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σας στην όποια δυσκολία μου παρουσιάστηκε και την διαθεσιμότητα την οποία επιδείξατε. Σίγουρα θα συνεχίσω την επιμόρφωσή μου στο κομμάτι της ναυτιλίας παρακολουθώντας και άλλα σεμινάρια που με αφορούν από αυτό το πρόγραμμα.

Αθανάσιος Κεχριμπάρης

Απόφοιτος του BSc Maritime Studies και του MSc International Shipping & Logistics του Southampton Solent University της Μεγάλης Βρετανίας

Σεμινάριο Μικρής Διάρκειας: ΑΓΓΛΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ

Το πρόγραμμα «E-Learning in Maritime Studies» με παρακίνησε καθώς ήθελα να εμβαθύνω και να εστιάσω τις γνώσεις μου πάνω στο πρόγραμμα που παρακολούθησα καθώς θα ήθελα να εξειδικευτώ στον συγκεκριμένο τομέα του Chartering. Το σεμινάριο που παρακολούθησα ήταν πάρα πολύ ικανοποιητικό και επεξηγηματικό κάτι που με βοήθησε εις βάθος το πρόγραμμα και σίγουρα θα το συστήσω σε γνωστούς μου.

Ευαγγελία Μπαλογιάννη

Δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Μ.Α.) στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάζεται ως αυτοαπασχολούμενη δικηγόρος, συγγραφέας βιβλίων κυρίως Πολιτικής Δικονομίας και ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση νομικών (κυρίως) κειμένων

Σεμινάριο Μικρής Διάρκειας: ΑΓΓΛΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ

Λόγω της ενασχόλησής μου με τη μετάφραση νομικών κειμένων θέλησα να εξοικειωθώ και με τον τομέα της αγγλικής ναυτιλιακής ορολογίας. Όταν λοιπόν είδα την ανακοίνωση του σχετικού προγράμματος του «E-Learning in Maritime Studies» σκέφτηκα ότι θα ήταν οπωσδήποτε μια καλή ευκαιρία η οποία, μάλιστα, συνοδευόταν με το κύρος των εξ αποστάσεως σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το σεμινάριο που παρακολούθησα είναι οπωσδήποτε μια πολύ καλή εισαγωγή στην ορολογία του οικείου κλάδου και μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση. Υπό την έννοια αυτή θα το συνέστηνα σε όποιον έχει ενδιαφέρον για τον κλάδο αυτό.

Παναγιώτα Θωμά

Α΄ Μηχανικός, από την Ακαδημια Εμπορικου Ναυτικου και εργάζεται σε Ναυτιλιακή εταιρεία

Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Ο λόγος που παρακολούθησα το σεμινάριο ήταν για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να μάθω τα κριτήρια με τα οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις για την ασφάλεια ναυτιλίας και το περιβάλλον ένα θέμα που για εμάς τους ναυτικούς είναι πολύ σημαντικό και τα τελευταία χρόνια μας επηρεάζει άμεσα. Το σεμινάριο με βοήθησε να κατανοήσω και να εξηγήσω τον λόγο των αλλαγών και των απαιτήσεων που δημιουργούνται μέσα στα πλοία. Θα το σύστηνα ανεπιφύλακτα σε συναδέλφους και θα με διέφερε και κάποιο άλλο πρόγραμμα στο μέλλον.

Ιωάννα Κουμπά

Απόφοιτη στο τμήμα ΔΕΠΣ του Παντείου Πανεπιστημίου

Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑΥΛΩΣΗ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ με την ναυτική επιστήμη, κάνοντας μεταπτυχιακό και σεμινάρια πάνω στο συγκεκριμένο τομέα. Το συγκεκριμένο σεμινάριο με βοήθησε αρκετά, καθώς γίνονται κατανοητά πολλά πράγματα σχετικά με τις ναυλώσεις πλοίου.

Πολυξένη Πατσαμάνη

Απόφοιτη του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και εργάζεται ως βοηθός λογιστή σε λογιστικό γραφείο

Σεμινάριο Μικρής Διάρκειας: ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

Με ενδιαφέρει ο τομέας των ναυτιλιακών. Το σεμινάριο ήταν αρκετά βοηθητικό για κάποια ειδικά θέματα και μια γενικότερη εικόνα της ναυτιλιακής λογιστικής, θα το συνέστηνα και σε άλλους.

Ιωάννης Σκρέκος

Απόφοιτος Master of Science στο Computing and networking technologies και εργάζεται σε Ναυτιλιακή εταιρεία

Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ / ΝΑΥΛΑΓΟΡΕΣ

Ο λόγος για τον οποίο επέλεξα να παρακολουθήσω το εν λόγω σεμινάριο είναι για να αποκτήσω μια καλύτερη επαφή με την αγγλική γλώσσα και την αγγλική ορολογία του ναυτιλιακού τομέα καθώς και να εξοικειωθώ με αυτή. Ακόμα, πιστεύω πως μέσα από αυτό θα αποκομίσω τις γνώσεις επάνω Παρακολούθησα το σεμινάριο για να εξοικειωθώ με το business της εταιρείας. Με βοήθησε αρκετά να κατανοήσω κάποιες έννοιες. Θα το σύστηνα σε άτομα που δεν έχουν σχέση με την ναυτιλία αλλά θέλουν να μάθουν για αυτήν.

Μαρία Γλύκου

Τελειόφοιτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη σχολή επιστημών της διοίκησης στο τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικων Υπηρεσιών

Σεμινάριο Μικρής Διάρκειας: ΑΓΓΛΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ

Ο λόγος για τον οποίο επέλεξα να παρακολουθήσω το εν λόγω σεμινάριο είναι για να αποκτήσω μια καλύτερη επαφή με την αγγλική γλώσσα και την αγγλική ορολογία του ναυτιλιακού τομέα καθώς και να εξοικειωθώ με αυτή. Ακόμα, πιστεύω πως μέσα από αυτό θα αποκομίσω τις γνώσεις επάνω στη ναυτιλιακή ορολογία που μου είναι απαραίτητες, από μια σφαιρική οπτική γωνία που καλύπτει όλους τους τομείς μιας ναυτιλιακής εταιρείας. Επιπλέον, θα διευρύνω του ορίζοντες μου με περισσότερες και πολύπλευρες γνώσεις και εφόδια. Επομένως, θα με βοηθήσει σε μια καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση κάπως θα έχω ακόμη ένα δυνατό προσόν στο βιογραφικό μου. Το εν λόγω σεμινάριο πιστεύω πως με βοήθησε σε ένα μεγάλο και ικανοποιητικό βαθμό και εκπλήρωσε τις απαιτήσεις που είχα από αυτό στο έπακρο. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους επιθυμούν όσα ανάφερα παραπάνω και θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν μια εξειδίκευση επάνω στο τομέα αυτό.

Σταύρος Κασκάνης

Απόφοιτος Ακαδημίας εμπορικού ναυτικού και Υποπλοίαρχος σε ποντοπόρο δεξαμενόπλοιο

Σεμινάριο Μικρής Διάρκειας: SHIP EFFICIENCY

Η προσωπική θέληση για μάθηση αλλά και η συνεχής απαίτηση κυρίως από μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες για γνώσεις σε θέματα που διδάσκονται στο πρόγραμμα του e-learning, με παρακίνησε στο παρακολουθήσω το σεμινάριο στο διάστημα ανάμεσα στα ταξίδια μου. Το σεμινάριο με βοήθησε στο να εξελίξω τις γνώσεις μου και μου έδωσε μια θεωρητική γνώση πάνω στο θέμα που είχα διαλέξει.

Διονύσης Παπαντώνης

Απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και εργάζεται ως λογιστής σε Ναυπηγείο

Σεμινάριο Μικρής Διάρκειας: ΑΓΓΛΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ

Παρακολούθησα το σεμινάριο για Εμβάθυνση και εμπλουτισμό των γνώσεων στο αντικείμενο του προγράμματος. Ήταν στοχευμένο, περιεκτικό και ποιοτικό το σεμινάριο. Στο μέλλον ίσως επιλέξω κάποιο άλλο πρόγραμμα.

Χρυσούλα Γιαννουκάκου

Απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος: MSc in International Shipping Finance and Management, του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στο λογιστήριο εταιρείας.

Μάθημα: ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

Ο λόγος που με παρακίνησε να παρακολουθήσω το πρόγραμμα «E-Learning in Maritime Studies» είναι λόγω της πολλή καλής φήμης του προγράμματος, της πληθώρας αντικειμένων στον ναυτιλιακό κλάδο, της γνώσης ότι θα αποκτήσω πολύ καλές γνώσεις στο συγκεκριμένο αντικείμενο από ένα πανεπιστήμιο που αποτελεί τον παραδοσιακό ηγέτη στις ναυτιλιακές σπουδές. Μπορώ με βεβαιότητα να υποστηρίξω ότι το συγκεκριμένο σεμινάριο με βοήθησε αρκετά να κατανοήσω βαθύτερες έννοιες του αντικειμένου συνδυάζοντας την απαιτούμενη θεωρία με πρακτική. Επομένως, θα το σύστηνα ανεπιφύλαχτα σε γνωστούς μου που ενδιαφέρονται για τον κλάδο.

Βασιλική Αγιολίτη

Απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΠΜΣ Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙΠΑΕ

Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑΥΛΩΣΗ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Ξεκίνησα το πρόγραμμα «E-Learning in Maritime Studies», διότι ήθελα να γνωρίζω ένα κομμάτι των ναυτιλιακών σπουδών. Μου άφησε θετικές εντυπώσεις με αποτέλεσμα η μεταπτυχιακή μου διατριβή να είναι σε αυτό το κομμάτι. Αλλά και μετέπειτα να ασχοληθώ επαγγελματικά σε αυτό τον τομέα. Στο μέλλον σίγουρα θα επιλέξω και άλλα μαθήματα του προγράμματος για να ενισχύσω τις γνώσεις μου. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με αυτό τον τομέα ήταν πλήρως κατανοητό και ενδιαφέρον.

Θωμάς Ριζοσπάστης Μοσχόπουλος

Απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού. Εργάζεται ως Μηχανικός Α’ σε πλοία LNG

Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Λόγω του ναυτικού επαγγέλματος και μόνιμης κατοικίας στην Κεφαλλονιά δεν μπορεί να είναι δυνατή άλλης μορφής μόρφωσης. Για την απόκτηση περαιτέρω γνώσεων όσον αφορά την διεύθυνση και λειτουργία των ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Το σεμινάριο ήταν επιμορφωτικό με πάρα πολλές νέες πληροφορίες για εμένα οπού ήδη δουλεύω στον συγκεκριμένο τομέα. Το σεμινάριο το έχω ήδη συστήσει σε συναδέλφους μου.

Νταϊάνα Νελάϊ

Απόφοιτη του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης. Φοιτήτρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Shipping Management

Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Το σεμινάριο το συγκεκριμένο το επέλεξα στη διαδικασία αναζήτησή του μεταπτυχιακού μου. Μπορώ να πω ότι ήταν αρκετά ενδιαφέρον και επιμορφωτικό και ως απόφοιτη ενός διαφορετικού τμήματος με βοήθησε να μπω στο χώρο τη ναυτιλίας και να μάθω βασικές γνώσεις. Η γνώση δεν σταματάει ποτέ και ναι θα επέλεγα και κάποιο άλλο μάθημα στο μέλλον.

Ιωάννα Παπαβραμίδου

Φοιτήτρια στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Καβάλας. Πρακτική άσκηση σε ναυτιλιακή εταιρεία

Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

Ο λόγος που παρακολούθησα το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ήταν επειδή ήθελα να εντρυφήσω στην Χρηματοοικονομική Ναυτιλία και να μαζέψω ένα ενδεικτικό υλικό, έτσι ώστε να συντάξω την πτυχιακή μου εργασία. Βρήκα το σεμινάριο αρκετά κατατοπιστικό και ενδιαφέρον, με προσεγμένες και κατανεμημένες ενότητες που μεταδίδουν ευχάριστα το περιεχόμενό τους. Θα το σύστηνα αδιαμφισβήτητα σε γνωστούς και μη, που ενδιαφέρονται να εξειδικευτούν στη χρηματοοικονομική ναυτιλία, αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν σφαιρικές γνώσεις στον κλάδο.

Κωνσταντίνος Ευθυμίου

Απόφοιτος του Εθνικού Και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Και Δημόσιας Διοίκησης

Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: MARITIME STRATEGY AND POLICY

Παρακολούθησα το πρόγραμμα αυτό για να δω εάν πραγματικά μου αρέσει ο τομέας των ναυτιλιακών για να κάνω αίτηση σε αντίστοιχα προγράμματα Μεταπτυχιακών σπουδών. Η εμπειρία μου ήταν ιδιαίτερα θετική και για αυτόν τον λόγο έκανα αίτηση για Μεταπτυχιακό στα Ναυτιλιακά. Το σεμινάριο με βοήθησε αρκετά στην κατανόηση βασικών αξόνων του τομέα της ναυτιλίας και ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο ότι προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα και μαθαίνει κανείς τους όρους που χρησιμοποιούνται στα Αγγλικά. Θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα στους γνωστούς μου.

Βασιλική Λουκά

Απόφοιτη ΕΚΠΑ, Καθηγήτρια

Σεμινάριο Μικρής Διάρκειας: ΑΓΓΛΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ

Παρακολούθησα το πρόγραμμα «E-Learning in Maritime Studies» για να διευρύνω τις γνώσεις μου και να το συνδυάσω με την εργασία μου στο κομμάτι της μετάφρασης. Το σεμινάριο που παρακολούθησα ήταν κατατοπιστικό και ενδιαφέρον, το συστήνω σε γνωστούς που θα τους ενδιέφερε και σίγουρα στο μέλλον θα επέλεγα και κάποιο άλλο μάθημα του προγράμματος.

Μαρία Γεμέλου

Απόφοιτη Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ

Σεμινάριο Μικρής Διάρκειας: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΝΑΥΛΩΣΕΙΣ ΞΗΡΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ

Ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ με τις ναυλώσεις και μου φάνηκε χρήσιμο το συγκεκριμένο πρόγραμμα για να πάρω μια ιδέα πάνω στο αντικείμενο. Το συστήνω ανεπιφύλαχτα. Ήταν όλα πολύ κατανοητά και ξεκάθαρα, θα ήθελα να παρακολουθήσω και άλλα προγράμματα.

Ειρήνη Σπηλιοπούλου

Απόφοιτη από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Εργάζεται σε ναυτιλιακό πρακτορείο

Μάθημα: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΙΜΕΝΩΝ

Ήθελα λόγω της εργασίας μου να αποκτήσω κάποιες γνώσεις στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Αρκετά ευχαριστημένη όσον αφορά το πρόγραμμα αλλά προς το παρον δεν είμαι διατεθειμένη να παρακολουθήσω κάποιο άλλο πρόγραμμα για οικονομικούς λόγους αλλά και λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας.

 

Παναγιώτα Καραμεσίνη

Αρχιτέκτονας Μηχανικός, με μεταπτυχιακό στον τομέα Πολεοδομίας- Χωροταξίας ΕΜΠ και μεταπτυχιακό στον Πολεοδομικό Σχεδιασμό πόλεων και κτιρίων του ΕΑΠ. Εργάζεται στον Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. ως προϊσταμένη τμήματος μελετών, κατασκευών και προστασίας Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικής Υποστήριξης.

Μάθημα: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΙΜΕΝΩΝ
Σεμινάρια Μεγάλης Διάρκειας: ΠΡΟΛΗΨΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ / ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο λόγος που επέλεξα το εν λόγω πρόγραμμα ήταν για να με βοηθήσει στο να αποκτήσω μια ολοκληρωμένη εικόνα της έννοιας του λιμένα, της διαχρονικής εξέλιξης του ρόλου και των λειτουργιών του και την ένταξή του στο ευρύτερο κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον. Καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή μου ήταν το ίδιο το πανεπιστήμιο Πειραιά με την εξειδίκευση που διαθέτει πάνω στο εν λόγω αντικείμενο και ο καθηγητής κ. Χλωμούδης, του οποίου την αρθρογραφία και βιβλιογραφία παρακολουθώ συστηματικά. Θα συνιστούσα σε εργαζόμενους του κλάδου να παρακολουθήσουν το εν λόγω πρόγραμμα, καθώς θα τους δοθεί η δυνατότητα να συνδέσουν την εμπειρική γνώση που διαθέτουν, με την επιστημονική προσέγγιση στο ζήτημα της διαχείρισης λιμένων με ολοκληρωμένο τρόπο. Το υλικό είναι καλά οργανωμένο σε ενότητες αυτοτελείς. Οι παρουσιάσεις είναι εύληπτες και βοηθούν σε αυτό τα διαγράμματα που χρησιμοποιούνται.

Συμεών Ζαμπέλης

Σπουδαστής στο «Στέλεχος Υπηρεσιών Αερομεταφοράς»

Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο λόγος που με παρακίνησε να παρακολουθήσω το πρόγραμμα σας είναι η αγάπη μου για τα αεροπλάνα και η μελλοντική κατασκευή υδατοδρομίου στο νησί μου. Παρακολουθώντας το σεμινάριο με βοήθησε ώστε να γνωρίσω ακόμα περισσότερο τα υδροπλάνα και τον ρολό που θα έχουν στην διασύνδεση των νησιών μας.

Δημήτριος Καρανδινάκης

Δόκιμος Αξιωματικός Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού, Φοιτητής της Mediterranean Maritime Academy της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία

Σεμινάριο Μικρής Διάρκειας: SHIP EFFICIENCY

Προσωπική επιθυμία για εξέλιξη πάνω στον τομέα των ναυτιλιακών σπουδών και απόκτηση παραπάνω γνώσεων σε συνδυασμό με αυτές που απέκτησα, και συνεχίζω να επιζητώ, από την τρέχουσα καριέρα μου σαν Δόκιμος Αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού. Ναι το σεμινάριο που παρακολούθησα με βοήθησε στο να κατανοήσω καλύτερα τι χρειάζεται ένα πλοίο αλλά και μία ναυτιλιακή εταιρεία ώστε να αποδώσει παραπάνω σε διάφορους τομείς όπως την μείωση του κόστους κατασκευής πλοίων, την αύξηση της χωρητικότητας  των αμπαριών του, την εναρμόνιση με την σύγχρονη ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος από την βιομηχανική ρύπανση κτλ.. Επίσης εξοικειώθηκα παραπάνω για την δράση και τους στόχους διάφορων οργανισμών, διεθνών συμβάσεων και τους κώδικές που περιλαμβάνονται σε αυτές. Έχω ήδη συστήσει το σεμινάριο σε αρκετούς συναδέλφους και γνωστούς μου που έχουν επαφή με τον χώρο της ναυτιλίας και σίγουρα θα επέλεγα κι άλλα μαθήματα του προγράμματος στο μέλλον.

Ελίνα Δημητρούλη

Απόφοιτος του τμήματος ΔΕΣ του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος μεταπτυχιακού από το Πανεπιστήμιο King’s College. Εργάζεται στην Ναυτιλιακή Διεύθυνση Ελληνικής Τράπεζας

Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

Στόχος μου ως προς την επιλογή του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν η απόκτηση εξειδίκευσης και γνώσεων για την εργασία μου.  Η δομή, η οργάνωση και το γνωστικό αντικείμενο του σεμιναρίου είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς επίσης και άμεση σχέση με την εργασία μου, γεγονός που θα με παρότρυνε να το προτείνω και σε άλλα άτομα.

Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδη

Απόφοιτη του προπτυχιακού τμήματος στα Ψηφιακά Συστήματα και του Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διοίκηση στη Ναυτιλία από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Εργάζεται στο τμήμα πληρωμάτων σε Ναυτιλιακή Εταιρεία

Σεμινάριο Μικρής Διάρκειας: ΗΓΕΣΙΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Παρακολούθησα το πρόγραμμα για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου. Με βοήθησε για την περεταίρω αναβάθμιση της θέσης μου ώστε να μπορώ να διαχειριστώ με το πλέον αποτελεσματικό τρόπο την ομάδα εργασίας μου. Θα το σύστηνα ναι, ήταν ενδιαφέρον και πολύ βολικό για κάποιον που εργάζεται ώστε να το παρακολουθήσει ταυτόχρονα.

Πέτρος Μπαφαλούκος

Απόφοιτος τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, ΟΠΑ. Εργάζεται ως Assistant Shipping Auditor σε πολυεθνική εταιρεία Auditing.

Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Θεώρησα πως ήταν μια καλή ευκαιρία να μάθω πράγματα για τον κλάδο τα οποία θα με βοηθήσουν να εξελιχθώ επαγγελματικά. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε άτομα του κλάδου τα οποία επιθυμούν να εκπαιδευτούν και να μάθουν για την ναυτιλία καθώς και σε άτομα που επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά σε αυτήν.

Ειρήνη Νεκταρία Τρικοίλη

Απόφοιτη των BA in English Language and Literature και MA in Applied Linguistics and Teaching English as a Foreign Language (University of Portsmouth, UK). Εργάζεται ως Επιστημονικός συνεργάτης «Ναυτικών Αγγλικών» στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου

Σεμινάριο Μικρής Διάρκειας: ΑΓΓΛΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ

Παρακολούθησα το πρόγραμμα «E-Learning in Maritime Studies» για να εμπλουτίσω τις ναυτικές γνώσεις μου και να βελτιωθώ στην δουλειά μου. Το σεμινάριο με βοήθησε πολύ στην εργασία μου. ‘Ήταν πολύ ενδιαφέρον και διδακτικά σωστά δομημένο. Κράτησα πολλές σημειώσεις. Θα το συνέστηνα ανεπιφύλακτα σε συναδέλφους ΑΕΝ. Αν είχα χρόνο, θα παρακολουθούσα και κάποιο άλλο σεμινάριο.

Ηλιάνα Ελευθερία Γουναλάκη

Απόφοιτη του τμήματος Οικονομικων Επιστημών, ΟΠΑ και του Μεταπτυχιακού διπλώματος, MSc International Shipping, του University of Plymouth, Plymouth, UK. Εργάζεται στο λογιστήριο ναυτιλιακής εταιρείας

Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

Ο λόγος παρακολούθησης είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων μου πάνω σε θέματα λογιστικής. Το σεμινάριο ήταν πολύ βοηθητικό και πολύ ωραία η ύλη. Θα ήθελα να παρακολουθήσω και τα 3 σεμινάρια πάνω στην λογιστική που προσφέρει το Πανεπιστήμιο σας, καθώς και άλλα σεμινάρια πάνω στην Ναυτιλία.

 

Άννα Μαρία Κωτσία

Απόφοιτη του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστήμιου

Σεμινάριο Μικρής Διάρκειας: ΑΓΓΛΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ &
Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ / ΝΑΥΛΑΓΟΡΕΣ

Θέλω να ασχοληθώ με τα ναυτιλιακά και για αυτό θεώρησα πως τα σεμινάρια είναι ένα καλό πρώτο βήμα για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου. Τα σεμινάρια με βοήθησαν ως προς την κατανόηση της ορολογίας αλλά και της όλης νοοτροπίας της ναυτιλίας και θα τα σύστηνα ανεπιφύλακτα.

Ελευθερία Παπαδοπούλου

Απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος του Πανεπιστημίου Frederick με τίτλο «MARITIME LAW AND SHIPPING BUSINESS». Εργάζεται σε ανώνυμη εταιρία ως γραμματέας διοίκησης

Σεμινάριο Μεγάλης Διάρκειας: ΝΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ

Επέλεξα το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς έχει άμεση συνάφεια με το μεταπτυχιακό μου. Προηγουμένως δεν είχα κάποια ακαδημαϊκή σχέση με τον τομέα της ναυτιλίας, επομένως προσπαθώ συνέχεια να διευρύνω τις γνώσεις μου και να κατανοώ σε βάθος αυτά που ήδη γνωρίζω. Το εν λόγω πρόγραμμα e-learning ήταν για εμένα ακριβώς ένας τρόπος να κάνω μία επανάληψη στις γνώσεις που μόλις είχα αποκτήσει από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα.  Ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη για εμένα το γεγονός ότι η παρουσίαση κάθε ενότητας περιλάμβανε πληροφορίες σχετικά με την ελληνική νομοθεσία. Με αυτό τον τρόπο, αντιστοίχησα τις γνώσεις που ήδη είχα με την ελληνική νομοθεσία.